Влизайки в хотел–механа “Чановете”, попадете в автентичната атмосфера на камък, дърво, фоклор и съвременни удобства. Можете да го намерите в Северозападна България на кръстопя на градовете Видин, Монтана, Белоградчик и Лом в с. Дреновец, общ. Ружинци. Селото е с 2500 жители. Ж. П. Линия го свързва с близките градове. Промишлеността в този район на страната не е развита, но природните дадености са забелижителни. На 10 км. минава река Дунав, а през селото лъкатуши река Лом. Наблизо е и Воднянският язовир, който е в близост с Добродолският манастир “Св. Троица”, ограден от иглолистна и широколиснта растителност. Ако продължите по поречието на река Дунав, минете през местността “Рациария”, характерна със старинните си находки от римско време ще стигнете до Видин и Бабините Видини кули. На 45 км. е край град Монтана е манастир “Св. Св. Кирил и Методий” клисурският манастир. В близост до него можете да наловите планинска пъстърва от река Бързия. В Белоградчик и околията не може да пропуснете Белоградчишките скали. Разположен на седловина, съединяваща Белоградчишката със Столова планина, градът се намира в изключително красивата част на Западна Стара планина. Наблизо се намира и пещера Рабиша. Интересното е, че в пещерата се помещава винарска изба, а на наблизо е Рабишкото езеро.

Всички тези градчета се намират в изключителни природни условия: съвкупност от равнини, планини и реки всичко събрано на едно място.

С тази приятна разходка можете да се завърнете в приятната атмосфера на отмора и уют в хотел "Чановете", да опитате вкусната и екологична българска кухня в гостилницата и да се повеселите с фоклорния оркестър ! Хотелът разполага с шест стаи на три нива, всяка от които с кабелна телевизия и други удобства.

Кухнята е просторна и за професионалното приготвяне на храната е оборудвана с миялна машина, 8 мивки, 4 фритюрника, 2 микровълнови печки, газова печка с 5 котлона и 1 долап, печка-грил и ледогенератор. Всичко това позволява на персонала да приготвя вкусната храна.

Комплексът е с алуминиева дограма, отоплява се с локално парно с алуминиеви радиатори и е оборудван с всичко, от което имате нужда, за да се чувствате удобно.

Механата има отделен санитарен възел и собствен водоизточник. Тя разполага със собствен 8-местен паркинг и две складови помещения.

Около механата има лятна градина с фигури на екзотични животни, автентичен кладенец, външна фурна - барбекю. Дворът около механата и хотела е застлан от калдъръм и е аранжиран битово за вашето добро настроение.