Топ 5 на местата за риболов в Русе

12
Най-атрактивният риболов и за българи и за румънци е по време на турнира „Синият Дунав“
Най-атрактивният риболов и за българи и за румънци е по време на турнира „Синият Дунав“ Видео: БНТ Русе

В седмичната анкета ТОП 5 тази седмица Ви попитахме кои са най-предпочитаните места за риболов в Русе и региона. В деня на българския спорт ето и резултатите от гласуването, което направихте Вие, нашите зрители.

Макар че все още е в сила забраната за риболов, надпреварата във вота беше много оспорвана. Последното 5-то място, Вие, нашите зрители, отредихте за поречията на реките Лом и Янтра.

До четвъртото място в класицията се изкачи като предпочитано място за риболов брегът на Дунав край град Мартен. Именно тук освен че има много запалени въдичари от цялата страна, често идват и колегите им от другия бряг на реката.

Най-атрактивният риболов и за българи и за румънци е по време на турнира „Синият Дунав“, който се провежда през октомври.

Поречието на Дунав пък край сливополското село Ряхово зрителите класирахте на трето място. Тук освен че е предпочитано място за рибарите, има и възможности за забавление – плаж и басейн.

На почетната втора позиция се нареди язовир „Николово“ в Лесопарк „Липник“, известен още като Текето. И макар че все още е в сила забраната, деца се състезаваха в риболовен турнир.

На върха на класацията ни тази седмица се изкачи поречието на Дунав край село Бръшлен. Тук освен че се оказа най-предпочитаното място за риболов в Русе и региона, има и добри условия за въдичарите. Идеята на местната власт е скоро мястото да се превърне в истинско рибарско селище.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари